Dagboek                       Dagboek 2004 Dagboek 2003 Dagboek 2002

Dagboek
30 januari Lekker druk weekend. Vrijdagavond voor het eerst sinds tijden weer naar de menles met Brim. Hij was hartstikke blij met zijn uitje: kwam als een dolle stier van de trailer af. Ik denk dat hij wel even op zijn neus keek dat niet Laurie stond te wachten met een zadel, maar dat hij weer voor die kar moest. Altijd best zwaar in de binnenbak. Het eerste kwartier was hij zo gek als een 3-jarige. Vandaag weer even gemend en hier is hij een stuk rustiger. Ik kon lekker op de parkeerplaats van de plaatselijke winkel oefenen: voltes en achterwaarts en dat ging best goed. Zaterdagochtend naar de kapper en even de "stad" in geweest. 's Middags met Laurie en Goldstar naar Heteren: springwedstrijd. Ging hartstikke goed. Ze bleef lekker rustig in het parcours en zweefde overal mooi overheen. Foutloos met een foutloze barrage. Geen prijs, want daar ging de barrage te langzaam voor, maar dat maakt niet uit. Daarna nog 's avonds met Easter in de manege geoefend. Ging ook goed. Het was dus weer lekker laat. Vandaag hebben we verjaardag van Paul gevierd: volle bak met familie en buren. En nu zit ik wat stamboek-werk te doen. Oh ja: Charlotte en Brigitte waren twee keer 1e in de dressuur (weet alleen niet van de hoeveel), maar wel weer met een winstpunt.
25 januari Brrrr, koud. Niet mijn favoriete weer. Vanavond lekker naar "wie wordt de nieuwe Moszkowicz" gekeken: erg leuk en spannend. Verder eigenlijk niet zoveel gedaan. Op zoek naar juryleden voor het ONCK geweest, de agenda bekeken wat betreft de wedstrijden de komende maanden (is altijd een heel gepuzzel) en wat e-mailtjes gestuurd. Easter en Brim hebben om de beurt een tijdje buiten gestaan, maar of ze dat nou zo leuk vinden, ik weet het niet hoor. Knoest kan apporteren: hij haalt heel mooi een weggegooid balletje op en legt het weer voor je voeten neer, zodat je nog een keer kunt gooien: net een hondje. Gek beest.
23 januari Weer even een schrijfdipje gehad. Beetje veel typewerk op het werk en allerlei dingen thuis en dan schiet het dagboek er toch bij in. Wel hoop gebeurd: vrijdag heeft Daisy koliek gehad. Leek in eerste instantie niet echt op de pijnstiller te reageren, heeft ook nog twee keer vastgelegen (zelfs in de longeerruimte presteerde ze het vast komen te liggen de sukkel), maar pols bleef toch heel laag, dus er was geen reden voor grote paniek. 's Avonds knapte ze weer op en leek ze weer helemaal normaal. Tot nu toe gaat het goed gelukkig. Verder van de week paar keer met Easter gereden en hij blijft lekker lopen. Laurie kan hem beter aan het werk zetten, geen spanning, gewoon lekker door werken. Ook op de wedstrijd bleef hij gisteren redelijk ontspannen (alleen in de tweede proef was hij wat drukker omdat hij vlak daarvoor een wel heel erg mooie schimmel had ontdekt in een wei een paar honderd meter verder op). Ze werden in allebei de proeven 1e met een winstpunt. Volgende keer M2! Ook Goldstar werd beloond met een winstpunt. Ze was wel weer wat druk en dat terwijl Laurie al super vroeg opgestaan was om er op tijd op te kunnen zitten (ze liepen om 7.30 al in de bak in Hemmen, brrrrrr). Maar we blijven hoop houden dat ze elke keer wat rustiger gaat worden. Gistermiddag heb ik nog gemend met Brim, dat ging weer leuk. Vrijdag hebben we voor het eerst weer les, ben benieuwd.
Vandaag heeft Eline weer op Ben Hur gereden. Het ging best leuk. Eline vindt hem erg lekker zitten en heeft het wel naar haar zin met hem. Het viel mij mee hoe rustig hij meteen was, terwijl hij toch 3 weken niets gedaan heeft. We zijn in de bak van Schamp gaan rijden (boerderij paar honderd meter verderop met een wel droge bak).
16 januari Vandaag wezen springen in Houten met Easter en Goldstar (en Gemma en Laurie natuurlijk). Goldstar liep een lekker rondje, had helaas een balk op de 1-na-laatste hindernis. Was echt jammer. Maar het is wel lekker dat ze de laatste tijd gewoon fijne rondjes maakt. Eind januari gaan we met oefenspringen eens proberen of ze M-hoogte wil aanpakken. Easter was zo gek als een deur. Al met op zadelen was hij druk aan het doen. Laurie begon met losrijden buiten: nou hij liep zich toch uit te sloven: zelfs een vreugdesprong kon er af. Gek ding. Gelukkig kwam hij binnen beetje tot rust en deed hij met springen normaal. Ze waren foutloos, in een fijn rondje. Op de 1e sprong van de driesprong kwamen ze niet helemaal mooi uit, maar dat pakte hij heel goed op (geloof dat Laurie vroeg af wilde zetten, maar weet niet meer precies hoe het ging), in ieder geval was hindernis 1 okay en pakte hij meteen verder aan op hindernis 2 en 3. We hebben toch ook tijden gehad dat hij dan stopte of 2 balken meenam. Een mooie stijgende lijn dus. In de barrage ging het ook goed, tot het laatste rechte stuk: daar gingen ze wat te hard en daardoor maakten ze een fout op de laatste hindernis. Maar ja: je moet zo nu en dan ook eens iets uitproberen. En ze verdienden wel een leuke 3e prijs! Ze hebben ook nog progressief gesprongen: ook dat foutloos, maar in die barrage had hij het wel gehad: 2 balken.
Ook het dressuurrijden ging van de week trouwens fijn met Easter. Het is toch een dipje geweest vorig weekend. (Alhoewel ik hem er ook een beetje er van verdenk gewoon geen zin te hebben, maar Laurie is er van overtuigd dat hij last van buikpijn of zo had, omdat hij echt heel anders dan anders reageerde. En Laurie zit er bovenop, dus die moet het het best kunnen beoordelen). Gisteren in Wijchen de hoefsmid gehad: ging allemaal goed. We hebben de 3 2-jarige ook een tijdje binnen gehad. Ze hebben weer eens een tijdje aan een touw vast gestaan. Ging ook allemaal kalm. Ze zijn beetje gepoetst en geknuffeld. Coby en Bryan konden zo mooi eens iets met Hummel doen en ze hebben Fleur ook weer gelongeerd. 's Avonds zijn we gezellig uit eten geweest met papa en mama en Erik, kleinkinderen en Wieske: zij is een weekje in Nederland ter ere van papa's verjaardag. Al met al een tevreden weekend!
10 januari

Was natuurlijk weer allemaal dingen vergeten te melden gisteren: allereerst: wat ben ik blij dat die storm van zaterdag weer foetsie is zeg. Wat een shit-weer. Ik zag er echt vreselijk tegenop om met de trailer op pad te gaan, maar achteraf viel het hartstikke mee.
Laurie heeft de benen van Goldstar en Easter geschoren: ze zien er toch sjiek uit! En ze waren allebei superbraaf: Goldstar heeft helemaal geen voet verzet, Easter een klein beetje. Bij hem kwam er een berg haren van af: hij had echt van die Shetlanderbenen. En nu is het een mooi rijpaardje. Hier op de foto zie je Laurie en Easter gisteren na de prijsuitreiking.
Brigitte en Charlotte mogen naar de Gelderse kampioenschappen. De L2 is nog niet helemaal onder controle, maar ze mogen het mooi proberen. Bij Edith en Anky gaat het ook goed. Ze pakt allerlei dingen leuk aan, hier en daar nog wat tegengas, maar over het algemeen hebben ze het goed naar hun zin. En van Eline kreeg ik afgelopen week een enthousiast mailtje: ze was alleen met Funny een buitenrit wezen maken en dat ging heel relaxed. Geen gegil dat ze weer terug naar huis wilde of bang-zijn-praktijken. Dus dat zijn allemaal goede berichten van de buitengebieden.
Gisteren ook nog foto's van de 2 bokken gemaakt: het was zo lekker zonnig, ik hoop dat ik dan wat betere foto's van Diablo krijg: die is zo moeilijk te fotograferen omdat hij zo donker is. Maar op die foto's moet nog even gewacht: ik heb mijn gewone camera gebruikt. Eerst terug naar de fotowin-kel met de digitale camera: batterijen zijn kapot. Grumpf.

9 januari

Nou, dat was me het weekendje weer wel. Easter en Goldstar moesten allebei zaterdag en zondag starten in dressuur. Zaterdag ging niet echt jofel. Easter was niet helemaal fit: hij had nogal diarree (beetje te goed kuilpak ben ik bang) en was niet lekker voor het been. Toch had hij nog een 3e prijs in de tweede proef (van flink grote groep) met een winstpunt. Goldstar was veel te gek en gespannen. Er zaten wel wat goede stukken in de proef, maar het totaal was niet zo best. En de punten waren helemaal rampzalig laag. Snel weer vergeten. Zondag liepen ze allebei wel iets beter. Easter vooral in de eerste proef: 162 punten en een 2e prijs. Daarmee verdiende hij een startplaats in de finale 's avonds voor de Zilveren Roskam. Goldstar liep ook beter dan zaterdag, vooral het eerste stuk van de proeven ging goed: mooie appuyementen bijvoorbeeld. Maar zodra de galop in de buurt kwam werd ze toch weer minder makkelijk. Maar in de tweede proef hadden ze mooi een winstpunt: hartstikke leuk. Daarna snel Easter naar huis gebracht: even lekker een paar appels en een plak hooi gegeven (we hebben van Frans een zak appels en een zak wortels cadeau gekregen: mjammie vinden ze dat). En na een dik half uur moest die zielepoot (Easter dus) de trailer weer op: opnieuw richting de manege. Daar hebben we hem nog een keer extra gepoetst, het hoofdstel nog mooi gemaakt met vet en Laurie heeft nog een keer extra haar laarzen glanzend gemaakt. Ondertussen stond Easter geheel op rust, met zijn kop naar beneden alsof hij echt op instorten stond in het gangpad te wachten (opgezadeld en al, gewoon los staand). Overal gepraat en gedoe, maar daar trekt hij zich echt helemaal niets van aan. Met rijden leek hij toch wel wat beter dan 's middags en de proef reed Laurie net iets brutaler en die zag er nog best goed uit. Gemma vond hem toch nog wel erg tam, maar Laurie en ik vonden het de beste proef die hij dat weekend gereden had. En al met al hadden ze het hartstikke goed gedaan, want ze waren 4e van de 16 finalisten. Hartstikke tof!! Nog even lekker lopen rauzen met de ereronde, het ging weer hard deze keer. Easter liep nog flink te showen met die mooie witte bandages om. Alhoewel hij niet zo dol was als Brimstone vorig jaar: die liep toen een partij te sjesen. Wat dat betreft laat Easter zich toch wat minder snel opnaaien dan zijn vader. Hij zal al met al wel lekker slapen zo.

6 januari

Ik probeerde net Okkie weer bij de rest van de geiten in de wei te zetten, nou dat lukt niet meer hoor: binnen 10 seconden was ze door haar kleindochter Zwiertje op de grond gewerkt. En nadat ik haar weer overeind geholpen had, lag ze binnen de kortste keren weer plat. En dan gaan ze er dus echt met zijn allen op af met die horens. Monsters zijn het. Dus we hebben Okkie en Doortje er maar weer uit gehaald, want dat is ook weer een beetje wrede manier om van een geit af te komen. Ze hebben even in de grote wei gelopen, lekker grazen en nu staan ze weer in de paardebox. Maar even kijken wat nu het volgende plan is. En ik heb eindelijk weer eens wat fotopagina's bijgewerkt, althans: 1: de H-jaargang, met wat meer actuele foto's van Hummel, Haifa en Bibi. En nog een paar foto's van Hinde en Hedwig vanuit België. Klik hier maar.

3 januari

Vandaag lekker een dagje thuis. Vanochtend eerst naar de garage met m'n auto: die was alweer kapot. Nu heb ik er genoeg van en ga ik hem inruilen. Het is nog even afwachten waartegen, maar dat wordt de komende weken wel duidelijk. De katjes gaan steeds erger niezen: nu zijn ze al met z'n drietjes bezig. De pillenkuur heeft het bij Snoetje helaas niet kunnen voorkomen: ook die is weer aan het snotteren. Paul is ook al ziek thuis, dus de ziekenboeg is weer aardig vol.
Gisteren is Eline op Ben Hur komen rijden. Ging best leuk. Het is natuurlijk nog even wennen, maar ze vond het in ieder geval erg leuk. En ze past er mooi op. Jammergenoeg is de bodem van de bak rampzalig slecht (nat en zwaar) en was het niet echt mogelijk om dressuurmatig aan de slag te gaan. Ik heb vandaag Giga en Dolly geborsteld, manen een beetje bijgewerkt, staart geknipt. Er is bijna niet tegen aan te borstelen, want zodra ze de wei weer ingaan, zijn ze natuurlijk weer geheel vies.

1 januari

GELUKKIG NIEUWJAAR
Ik hoop dat iedereen een gezond en vrolijk 2005 zal hebben en dat het voor de wereld ook een goed jaar mag worden. Het wordt zwaar voor de wereld met zo'n start. We moeten er maar het beste van hopen.
Gisteravond een rustig avondje hier gehad. Lekker TV gekeken en om 12 uur de straat op om het vuurwerk in de omringende dorpen te bekijken. Daarna nog even bij de buren gezeten. Gewoon gezellig oudjaarsavondje.
Vandaag met Brim en de kar op pad geweest. Weer een lekker rondje gereden. Het ging allemaal als vanouds, alsof we gewoon het hele jaar door gemend hebben. Lekker ding is het toch. Ik heb twee nieuwe fotopagina's van Easter gemaakt. Was ik van de week al mee bezig geweest, maar toen stortte de computer in en ik had hem nog niet opgeslagen, dus mocht ik vandaag weer opnieuw beginnen. Zucht. Ik vond ook nog een foto van Easter, die ik 2 jaar geleden van Diny van Eijk gekregen had, na de hengstenkeuring. Wat een baby-face had hij daar nog hè. Ik vond het zo grappig om te zien hoe hij nog veranderd is na zijn 3e jaar. De pagina's kun je hier bewonderen: klikken maar.